Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη στην Λιβύη ο Μπατατούδης

Ένα λάθος ήταν αρκετό για τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπατατούδη, ο οποίος συνελήφθη στην Λιβύη, μετά απο διεθνές ένταλμα των δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης. Εις βάρος του εκκρεμούσαν 5 καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων η μία είχε σχέση με τον “δικέφαλο” και αφορούσε την υπεξαίρεση 2,5 εκ. δραχμών απο τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας, την περίοδο που βρισκόταν στη διοίκηση. Για το παράπτωμα αυτό υπήρχε καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 10 ετώνί.

Στο δικαστήριο, τον Μάρτιο του 2009, ο Γιώργος Μπατατούδης δεν είχε εμφανιστεί και είχε στείλει τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, ο οποίος κατέβαλε έφεση, η οποία όμως δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Στη συνέχεια, άλλες τέσσερις φορές καταδικάστηκε ερήμην σε ποινές τριών ετών για μη καταβολή εσόδων στο δημόσιο.

Μέχρι και πριν απο λίγες ημέρες δεν είχε εντοπιστεί απο τις αρχές, όμως έκανε ένα μοιραίο λάθος, καθώς πήγε στο ελληνικό προξενείο της Λιβύης, προκειμένου να βγάλει διαβατήριο. Οι υπάλληλοι όπως ήταν λογικό ζήτησαν απο τις ελληνικές αρχές βεβαίωση οτι δεν εκκρεμούν καταδικαστικές ποινές εις βάρος του, όμως η απάντηση που έλαβαν τους ανάγκασε να ειδοποιήσουν την αστυνομία της Λιβύης και να συλλάβουν τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πλέον, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα, αφού πρώτα σταλεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής το σχετικό αίτημα, αλλά και τα έγγραφα σχετικά με τις ποινές που ξεκρεμούν εις βάρος του.


www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου